Galerie De Pieper

Kunst en curiosa

Geweest "Bloemen" 


Onze eerste tentoonstelling die gaat over bloemen en duurt tot eind augustus.

Aan de stenen wand hangen kleurrijke schilderijen van Theo Leijdekkers. Theo maakt grote realistische schilderijen van allerlei soorten bloemen en planten. Als je voor een schilderij staat, voel je je als het ware omringd door de bloemen en de bladeren.

Aan de houten wanden hangen ingetogen realistische aquarellen van Margriet Honingh. Het plantenmateriaal wordt botanisch verantwoord en zeer gedetailleerd, weergegeven.

Verder is er keramiek van Wendy Limburg. Bont geglazuurde vazen of bokalen waar keramische bloemen in liggen of aan hangen en er zijn kleine bloemboeketjes.

Speciaal voor onze galerie, maakt Carolein Smit kleinere werken. Zij is beroemd met haar grote keramische sculpturen, zeer gedetailleerd en kleurrijk gedecoreerd en geglazuurd, die hun weg vinden ver over de grens. De onderwerpen van de kleinere werken zijn hetzelfde, bij ons zijn nu te zien  skeletachtige dieren, een muis op een juwelenkist en een Medusa.

Verder is het onze bedoeling dat al deze kunst wordt vergezeld door curiosa. De vorm en hoeveelheid passen we iedere tentoonstelling aan. We hebben een aparte ruimte ‘de opstalling’ waar we verwante maar waarschijnlijk aparte curiosaverzamelingen laten zien.

En vergeet ons klantentoilet niet ; hier houden de hondjes van Carolein de wacht.