Galerie De Pieper

Kunst en curiosa

De boerderij


De boerderij is gebouwd in 1900. Er schijnt een grote brand geweest te zijn waarna de boerderij weer is opgebouwd. 

Volgens de site over boerderijen was dit in 1933 maar volgens een bewoner van het dorp was de brand in 1929, tenminste als ik zijn relaas goed heb onthouden. Dus niet helemaal zeker. Het verhaal gaat dat de sloot naast de boerderij stevig was dichtgevroren waardoor er geen water beschikbaar was en dat had als gevolg dat de boerderij helemaal afbrandde.  

Wij hebben de boerderij gekocht in december 2016. En dat nadat we ongeveer 52 panden hadden bezocht in heel Nederland, van kerkjes, schooltjes, boerderijen waar bomen in groeiden tot kantoorgebouwen want de wens was een galerie te beginnen en afhankelijk van de plek, daarbij wel of geen B&B. Deze boerderij had ik al een aantal keren gezien op internet en steeds gedacht 'niets mis mee' maar daar bleef het bij. Mijn man heeft uiteindelijk een bezichtiging aangevraagd en terwijl we door het huis liepen, dachten we allebei 'overzichtelijk' en uiteraard weer 'niets mis mee' en werden we steeds enthousiaster. De plek werd dus Opperdoes en ik ben blijven werken bij de machinefabriek.

De boerderij moest een nieuw dak hebben. De oude pannen wilden we behouden, hebben we zelf van de steiger gehaald en muurtjes en stapels van gebouwd in de tuin. Onze laatste toepassing was een rand om de vijver en dat ziet er leuk uit. 

Gingen best veel nieuwe pannen op, ik laat mijn technische collega's, vrienden en bezoekers altijd raden hoeveel. Het antwoord is echter zelden juist.