Galerie De Pieper

Kunst en curiosa

Wendy Limburg

Purmerend, 1961


Mijn werk

Ik hou enorm van verzamelen en verzamelingen. Uiteenlopende zaken bij elkaar zetten, ergens door verbonden. Soms is dat een kleur, de andere keer het materiaal, dan weer de vorm of een eventuele functie. Er moet iets te zien zijn, het oog moet worden getrokken en je moet blijven kijken, het liefst naar een drukke, weelderige, bonte samenstelling.

Verder ben ik dol op bloemen, hoe schitterend mooi kunnen ze zijn in hun vorm, geur en kleur. Ik maak dan ook graag vazen, dozen of potten met keramische bloemen er op. Sommige werken hebben een opening om echte bloemen in te kunnen steken, één groot bloemenfestijn. De keramische bloemen zijn handgemaakt en soms met behulp van zelfgemaakte mallen van bijvoorbeeld echte papegaaitulpen en andere materialen uit de tuin.

Ik gebruik witbakkende chamotte klei omdat ik de kleuren optimaal wil laten uitkomen. De witte klei wordt met glanzende glazuren en diverse kristalglazuren bewerkt. Alles door elkaar en over elkaar heen. Het stookproces wordt net zo vaak herhaald totdat het gewenste resultaat behaald is.

Vaak begin ik een werk vanuit een ruwe schets zodat ik de vorm in mijn hoofd heb. Ik bouw het werk op met kleirollen, rustig aan laten groeien, zodat ik kan overzien wat ik doe. Ik wil het werk een sfeer mee-geven en dat doe ik door weelderige, ronde vormen te gebruiken, heerlijk veel glans zodat het werk diepte krijg, lekkere bonte kleuren voor een fleurig geheel en vooral rijk gedecoreerd.

Voor mij is het werk af als de sfeer gelukt is, het werk lekker druk is en vooral niet saai.

ECHTER ; voor de tentoonstelling 'Laagjes' heb ik werken gemaakt die weliswaar heel druk zijn, maar toch rustig zijn uitgevoerd omdat ik nu eens geen bonte kleuren heb gebruikt, maar slechts 1 tint glazuur!!

Wendy Limburg.zeepoliep
Wendy Limburg.zeepoliep
bloem:maria op hout_1
bloem:maria op hout_1