Galerie De Pieper

Kunst en curiosa

Geweest "Kleurrijk"

We hebben de volgende werken hangen en staan : 

Van Dolly van Velse hebben we zeer kleurrijke wandkleden. Dolly “schildert” met wol. Ze maakt abstracte wandkleden in allerlei tinten en kleuren. Eerst maakt ze een schets op papier met acrylverf, dan brengt zij dit ontwerp globaal over op een stuk stramien (gaas) en dan begint het opbouwen van het ontwerp met de wol. Tijdens het maken wordt het ontwerp regelmatig gekeurd, stukken uitgehaald en bijgesteld. 

Je ziet in haar werk terug dat ze veel gedachtes heeft, die alle kanten uitschieten. Ze maakt dan ook bijzondere keuzes in kleur en vormen. Het aparte van de wandkleden is, dat een ieder hier iets anders in ziet, er valt veel te ontdekken. 

Daaraan gekoppeld hebben we veel curiosa in heldere en knallende kleuren. 

Deze curiosa wordt weer gecombineerd met keramiek van Wendy Limburg. Op de grond staat haar installatie ‘Zantedeschia's’, trompetterende bloemvazen. Verder zijn er veel houten plankjes waarop haar keramiek is aangebracht, met oa narcissen, tulpen, roosjes, dahlia’s en Maria’s. 

Ruud van Velse heeft lampen gemaakt van curiosa, soms in hun eigen vorm en soms samengesteld tot insecten. 

De favoriet van ons beiden zijn onze breinaalden hondjes. Hondenkoppen van keramiek gemaakt door Wendy, voorzien van breinaaldennummers als ogen, neus, oren en door Ruud verder gebogen tot ledematen.