Galerie De Pieper

Kunst en curiosa

Geweest "Laagjes"

Fotografie Winnifred Limburg en papier maché Frits Achten ; beide heren werken met beelden uit de natuur en hun werken zijn opgebouwd uit vele, vele laagjes.

Een fotowerk van Winnifred Limburg bestaat uit honderden opnames, geassembleerd tot een maakbaar landschap en reconstructies van de natuur. Winnifred noemt de werken ‘geassembleerd’ omdat alle fotografie, het uiteindelijk resultaat dient. Het fotografisch medium is essentieel voor zijn werk, vanwege de precieze weergave van ‘de werkelijkheid’.

Een papier maché werk van Frits Achten bestaat ook uit laagjes. Laag na laag wordt de pulp opgebracht. Hierbij ligt de grondslag in de natuur en wetenschap, door ordening wordt er logica gebracht in de schijnbare chaos. Uiteindelijk ‘groeit’ het werk uit tot een vorm die natuurlijk oogt.

De begeleidende curiosa bestaat uit fotografie, in attributen en papier, in vele laagjes.

Van Wendy Limburg is er keramiek, druk werk maar ingetogen door gebruik te maken van 1 tint glazuur.

De collectie keramische beelden van Carolein Smit is uitgebreid met 2 grotere werken ; een blote haas en een schaap met zonnebloemen.

Deze tentoonstelling is te zien vanaf donderdag 3 september en duurt tot eind oktober.

De werken van Winnifred worden van in december 2020 tentoongesteld op de KunstRai, Galerie Huub Hannen. Vooropgesteld dat de KunstRai dan door gaat.