Galerie De Pieper

Kunst en curiosa

Geweest "Insecten en amfibieën"

Deze tentoonstelling is ontstaan doordat Corrado Calderaro heel veel insecten en amfibieën had getekend. Wij zijn altijd van de beestjes in de tuin, alles wat rond springt, huppelt, fladdert en vliegt wordt bekeken. De natuur zit vol verrassingen en dat vindt Corrado ook ; de mensen moeten weten wat er op de aarde te zien is. Dus het onderwerp was 'geboren'. 

Expositie "Insecten en amfibieën"

Inspiratie uit onze tuin ; de pruimenboom had weer veel vruchten dit jaar. Daar komen atalanta's (vlinders) op af, soms wel 20 tegelijk.

Een van de kikkers was erg slim en besloop de atalanta's. Hij ving er in zeer korte tijd 2 achter elkaar. We hebben daarna de pruimen iets verder van de vijver afgelegd en was het gevaar geweken.

gevaar is onderweg0
gevaar is onderweg0
gevaar is onderweg1a
gevaar is onderweg1a
gevaar is onderweg1
gevaar is onderweg1
gevaar is onderweg2
gevaar is onderweg2
gevaar is onderweg3
gevaar is onderweg3
gevaar in onderweg4
gevaar in onderweg4

Corrado Calderaro toont sprinkhanen, kikkers, libellen en kevers in superrealistische pasteltekeningen. Corrado wil de wereld laten zien wat voor zeer kleurrijke dieren onze wereld kent, bijna te bijzonder om toch echt waar te zijn.

Van Carolein Smit hebben insecten van keramiek, rijkelijk voorzien van goud- en kristalglazuren. In plaats van zoemers om je hoofd, zijn het nu sierlijk en elegante dieren geworden.

Van Petra van der Steen hebben we borduurwerk van oa prachtige libellen, mieren en een vogel. Petra werkt met gebruikstextiel en dat maakt haar werk heerlijk doorleeft. Soms zijn haar werken voorzien van tekst en veelal met humor.

Ruud van Velse toont insecten als lampjes van metaal, fladderend of krioelend. Allerlei materialen worden omgetoverd tot vleugels, pootjes en staarten.

Van Wendy Limburg hebben we keramiek met verborgen insecten tussen bloemen en bladeren. Soms gebracht op hout, steen of onder een stolp.

De prachtige wandkleden van Dolly van Velse laten we nog even hangen, hier zullen alle insecten zich bijzonder in thuis voelen; kleurrijk, warm en wollig.