Galerie De Pieper

Kunst en curiosa


 

Even voorstellen

Galerie De Pieper

Ons logo is een pieper op een pieper.

Uiteraard refererend aan de Opperdoezer Ronde, de aardappel die uitsluitend rond ons dorp verbouwd mag worden. Echter Pieper is ook een vogelsoort, je hebt oa de graspieper, grote pieper, waterpieper, oeverpieper, boompieper en hou die maar eens uit elkaar.

Wij zijn van het vogeltjes kijken, dan doen we tijdens wandelingen maar ook gewoon in onze tuinkamer met uitzicht op de grote tuin.

Toen we hadden besloten de galerie De Pieper te noemen, gingen we wandelen in het natuurgebied bij Wieringerwerf, Robbenoord. Daar zagen we voor het eerst in ons leven, een groepje piepers, waarschijnlijk de graspieper. Daaruit maakten we op dat het een goede naam was voor onze galerie.

 Onze galerie laat kunst zien die wij zelf hebben gemaakt en kunst van anderen. 

Daarbij plaatsen we curiosa. Dit hebben we jarenlang gespaard met de gedachte dat het hier of daar bij zou kunnen passen. We gaan nu deze gedachtes ophalen en in de praktijk brengen. Het hoe, waarmee en waardoor, gaan we zien en beleven. 

Wij zijn Wendy Limburg & Ruud van Velse. Ik (= Wendy) werkte van 1981 tot 2023 bij een machinefabriek die machines maakt voor de voedingsmiddelenindustrie. Ruud was elektriciën maar doet nu van alles en nog wat in en om de galerie, huis en tuin. Ruud maakt enige lampjes van curiosa, oa koffiepotten. Ik maak werken van oa klei en samen creëren we van alles.

Verder verzamel ik van alles en nog wat, schrijf ik graag en maak kiekjes. Ruud is ook van het fotograferen, dus de website zal regelmatig worden aangevuld met informatie en foto's. 

Ik ga niet graag op de foto, maar mijn schaduw vindt het wel leuk. 

  

ruud en ik.1
ruud en ik.1
schaduw.1
schaduw.1
schaduw.2
schaduw.2
schaduw.3
schaduw.3
ruud en ik.2
ruud en ik.2
schaduw.4
schaduw.4
ruud en ik.3
ruud en ik.3
schaduw.5
schaduw.5
schaduw.6
schaduw.6